ПриморскоРазположеният на 55 км южно от Бургас град Приморско (2500 жители) лежи на нос, издаден в морето между два залива – Стамополо (северен) и Дяволски, където се влива в морето река Дяволска.

Градът има почти 10 километра дълга плажна ивица, разделена на два плажа – северен и южен. Северният плаж е по-отворен и предлага по-бурно море, предпочитано от сърфистите, докато южният плаж е по-спокоен, затова е предпочитан от туристите със семейства. Районът на Приморско е изключително екологично чист, залесен е с широколистни дървета като природен парк.

Много известно място в околността е река Ропотамо с нейната гъста тропическа гора по бреговете, блатото Аркутино също е в границите на защитения район на естествения резерват “Ропотамо” (основан в 1940 г.). Река Ропотамо е известна също и с нежните си водни лилии.

Градът нарасна извънредно много в последните няколко години и сега е сред най-популярните черноморски курорти за българските и чуждестранни туристи с умерените си цени и добрата инфраструктура. В процес на изграждане е голф игрище и летище за малки самолети. Редовни автобусни линии свързват Приморско с Бургас и Созопол. Също като в другите курорти по крайбрежието, човек може да използва частни минибусове и таксита за къси разстояния.
bgenderu
Вие сте тук:Home Приморско